Evert Peelen inhout v.o.f.                                          alles in uit van hout

alles in uit en van houtVul (bijvoorbeeld) uw slogan in

Het perfecte van het imperfecte 

Houtkunstenaar, Evert Peelen, draait, snijdt, hakt, houwt en bouwt in allerlei soorten hout. Voor unieke vazen, schalen, kunstobjecten en sculpturen, restauraties en design kunt u bij hem terecht.

Hout fascineert!  Hout is goud!                 

Houtkunstenaar Evert Peelen In de jaren zeventig volgde Evert de Academie voor Beeldende kunsten en Technische wetenschappen te Rotterdam. Voor beleg op brood gaf hij les. Een andere passie van Evert was varen en hij besloot het onderwijs te verlaten en volledig voor zijn beroep te gaan varen. Daarnaast bouwde hij bootjes en timmerde hij jachten in. Toen hij uiteindelijk op zeventigjarige leeftijd beroepsmatig met varen stopte, pensioneerde oftewel passioneerde hij zichzelf tot beeldend kunstenaar in hout, het materiaal dat hem inspireert.

Schalen en vazen komen regelmatig in zijn kunst voor. Deze staan voor de menselijke aan-/afwezigheid, eten/drinken, welvaart/rijkdom. Ook gedraaide peertjes in de veelzeggende kleuren rood, groen en wit zult u tegenkomen naast stoelen, trappen en voeten. Zijn werk is relativerend, humoristisch en confronterend.