Evert Peelen inhout v.o.f.                                          alles in uit van hout

alles in uit en van houtVul (bijvoorbeeld) uw slogan in

Het perfecte van het imperfecte

Wabi Sabi vormt mijn basis. Deze Japanse filosofie bestaat al eeuwen, maar tot voor kort was ik me niet bewust dat ik al jaren op Japanse manier kijk, leef en werk.

Het gaat zowel over weglaten, niet compleet of af zijn, soberheid, minimalisme als over het perfecte van het imperfecte, de schoonheid van het onvolmaakte, veroudering en vergankelijkheid. Acceptatie speelt een grote rol. Ook aandacht, onderhoud, verzorging en herstel zijn enorm belangrijk.

Een koperen plaat gaat na verloop van tijd oxideren: een prachtige turquoise kleur ontstaat. Mensen verrimpelen met het klimmen der jaren. Dit toont diepte, karakter en echtheid. Hout krimpt, zet uit, scheurt, verandert van vorm en kleur. Fascinerend!

                                         Wabi Sabi kent een grote liefde voor de natuur!

Kintsugi
De filosofie van Kintsugi is ontwikkeld uit Wabi Sabi. Kintsugi erkent de waarde van beschadigde, verweerde voorwerpen door het waarderen van herstel, m.n. geaccentueerd herstel.

'Slaap' 
is een effect van schimmels: verkleuring van een deel van het hout en een donkere grillige tekening.

 Hout met slaap wordt vooral gebruikt om schalen, vazen en potten te draaien. Het is niets meer dan de eerste stappen in het afbraakproces: houtrot. De resultaten zijn vaak erg fraai. Kwaliteitsverlies van het hout kan ontstaan, zodat het draaiwerk 'mislukt'. Op tijd dit hout gebruiken is essentieel!

slaap