Evert Peelen inhout v.o.f.                                          alles in uit van hout

alles in uit en van houtVul (bijvoorbeeld) uw slogan in

Het perfecte van het imperfecte

Wabi Sabi vormt Everts basis. Deze Japanse filosofie bestaat al eeuwen, maar tot voor kort was Evert zich niet bewust dat hij al jaren op Japanse manier kijkt, leeft en werkt.

Het gaat over weglaten, niet compleet of af zijn, soberheid, minimalisme, het perfecte van het imperfecte, de schoonheid van het onvolmaakte, veroudering en vergankelijkheid. Acceptatie speelt een grote rol.

Een koperen plaat gaat na verloop van tijd oxideren: een prachtige turquoise kleur ontstaat. Mensen verrimpelen met het klimmen der jaren. Dit toont diepte, karakter en echtheid. Hout krimpt, zet uit, scheurt, verandert van vorm en kleur. Fascinerend!

                                         Wabi Sabi kent een grote liefde voor de natuur!

Kintsugi
De filosofie van Kintsugi is ontwikkeld uit Wabi Sabi. Kintsugi erkent de waarde van beschadigde, verweerde voorwerpen door het waarderen van herstel, m.n. geaccentueerd herstel, veelal met goudlijm en goudverf.

'Slaap' 
is een effect van schimmels: verkleuring van een deel van het hout en een donkere grillige tekening.

 Hout met slaap wordt vooral gebruikt om schalen, vazen en potten te draaien. Het is niets meer dan de eerste stappen in het afbraakproces: houtrot. De resultaten zijn vaak erg fraai. Op tijd dit hout gebruiken is essentieel!

slaap